Layout med fotostämpel

Jag födde en son för snart två veckor sedan och Martina skickade mig en stämpel gjord efter ett foto jag mailat.En fin present jag kommer ha mycket glädje av. Tack Martina!

Har ni tänkt på att man kan göra mer än kort med en fotostämpel? Jag har gjort en layout med min skatt. Jag har stämplat motivet 9 gånger, varav 8 gånger med brunt och 1 gång med turkost på offwhite cardstock. Sedan har jag kopplat samman alla fyrkanterna med wire och monterat på kraft cardstock stämplad med bubbelplast och med lite wellpapp och mönstrat papper under. Ovanpå satte jag fotot (som jag gjort om till brunskala) som stämpeln är gjord utav och toppade med lite dekorationer (öljetter, filtband, urklippta pappershjärtan).
image52

Trevlig helg!
/Gunilla

We are so väääärrry famous, asså!

image50

Behöver man säga nåt mer än att Sweetish Sister is just very multinational! :-)

Häpp
Martina, mommy of Sweetish Sister ;-)

påsk-kit till Kreativa Workshops

Martina igen.

Nu när påsken stundar, är det mest populära temat på InspiraTösernas Workshops just påsk.
Sara Turtola har designat kortet!
Att vara med på en Kreativ Workshop med detta projekt, kostar 80 kr/person, och "gottepåsen" med material man använder och får med sig hem, är värd 120 kr.

För att hitta en InspiraTös nära dig, maila oss på Sweetish, så connectar vi er! info@sweetish.se

image49

Att sträcka ut sig...

Martina vid knapparna.

Visste ni vad ordet "Intention" betyder?
Har tidigare inte reflekterat så mycket över det, men slog upp det igår i favvo-ordlistan, American Heritage College Dictionary.
Det betyder i alla fall: avsikt. och Att sträcka ut (sig).
Så om jag använder order i mitt eget liv...
Min intention är att få fram ett budskap till min kund. Min avsikt är det. Men även den djupare betydelsen... att sträcka ut sig. I detta fall till kunden. Det betyder ju då att det inte räcker att jag sitter i min egna lilla värld/grotta och babllar en massa, jag måste ju verkligen nå ut till min kund. Och för att nå fram, måste jag se till att jag förstår vilka behov kunden har. Att jag kan sätta mig in i dessa behov. det betyder inte att jag måste "bli" nåt jag inte är, men att jag kan känna in och relatera till kundens verklighet.
Spännande.
Sen gäller det fortfarande att ha kvar sin avsikt och inte gå vilse i de hundratals olika önskningar som man stöter på hos alla unika människor. En häftig balansgång.
Att känna in, utan att bli.
Att vara sig själv, men i kontakt med andra.

image48


Det här fina kortet har DT Kristina Selhammer gjort!
Hon har använt en helt ny stämpel, Grattis-tag, som nu finns att beställa genom en av Sweetish InspiraTöser. Där finns även den härliga scrap strippen från Scenic Route och de nya hjärt-bradsen att beställa.

Är du intresserad av att dra ihop ett gäng för en Kreativ Workshop en dag/kväll? En InspiraTös kommer hem till er med allt material ni behöver för projektet ni valt. Ni scrappar gemensamt och får med er en gottepåse hem. Enkelt och kul, som värdinna behöver du bara brygga lite kaffe och sen kan du koncentrera dig på att skapa och umgås.

Nu dags att sträcka på benen! *fniss*

Bidrag från kunderna!

Martina här...

Kolla så fint Kristina Karlsson, alias Chruss, har scrappat med sina Sweetish-stämplar!
Present kommer på Posten! :-)
Titta även i hennes egen blogg: Http://chruss.blogg.se


Alla ni andra där ute som använder våra stämplar, se till att maila hit lite bilder på sånt ni skapat!
Publicerade bidrag (som ni självklart länkar till i era egna bloggar)


image45

Uniquelymes stämpel MittDitt.

image46

Uniquelymes MittDitt Text
Chrysanthemum by Marys Hundpar ur Valentines kollektionen

image47

MittDitt Text av UniquelyMe
Love Letter Vovve ur Valentineskollektionen av Chrysanthemum by Mary


Tusen tack Christina för ditt bidrag!!!

:-)


Sportlov=pyssellov!

Det är lov den här veckan...Underbart! Jag har tagit lite semester och njuter av att vara hemma med ungarna.
En hel del pyssel tid blir det, och så en sväng på stan...kanske lite bio...ni vet bara så där lagom!
2 kort visar jag idag.
Först ett med fika tema...en fika på stan kanske!?
(Kortet blev lite kapat i kanten av scannern.)
image43

Och sedan ett med lite hjärta tema till en liten tjej...
image44

Ha en underbar dag!

Dagen efter...

Dagen efter när man har varit på scrap/kort träff  är man tom...Man har haft så fullt av inspiration runt sej hela dagen...tjejer som bubblar av skaparglädje...långa stunder är det helt tyst fast vi var 15 stycken...
Till Sweetish sister så hade jag gjort flera härliga inspirations alster...här är några av dom...
image40

image41

image42

Nu är det dax för lite kaffe och lägga upp fötterna på soffan en stund,
Ha en underbar söndag!

Man säger äntligen Fredag!!!

...och visst kan man känna känslan...äntligen fredag....Speciellt om man -som jag-är ledig fredag...!
Men kraven kan vara många ändå på allt man bör göra innan helgen...
Nu är den HÄR helgen skön...vi har scrap/kort träff här i Mölndal...Jag har skapat av NYA saker just till träffen...Och det är verkligen KUL!!!
Sweetish sister har härliga stämplar som passar till mycket tycker jag.
Ni vet den fotostämpeln på min pappa & faster...blir ju så läckert till annat än ett kort också...som dom här sidorna:
 image39
image38

Och den observante ser ju fler av sweetish sister stämplar där...som stolen som är en favorit!
Ha en underbar dag!

Om att våga.

Martina här---igen! Bara att hänga med i flödet I guess... :-)

Igår var en häftig dag. Hade jobbat hela helgen och måndagen, och tisdagen blev sen... så jag unnade mig att sova ut. Härligt, har nog inte gjort det på flera veckor. Alla småbarnsföräldrar är ju luttrade, men det tar på krafterna om man aldrig är ledig.

Nåväl, vaknade vid halv tio-hacket och bara låg och lyssnade in mig själv... komma tillbaka från drömmarnas tankevirvlar och landa inuti Martina igen. En ganska ny känsla, har tidigare mest surrat omkring hela tiden.

Unnade mig att bara kontemplera nån halvtimme där i sängen.


Sen ringde telefonen och en jättetrevlig ny bekant/kollega ringde och coachade mig inför den viktiga intervjun senare på dagen. Det är verkligen otroligt mycket värt med en kunnig och engagerad person som ställer genomtänkta frågor till en, tipsar om bra infallsvinklar och delar med sig av sin erfarenhet. Stort tack till Susanne på Drivhuset i Göteborg!!! www.drivhuset.se Kanonbra ställe om du funderar på att starta eget!

Tack vare coachningen, kunde jag förbereda lite siffror och nyckelbegrepp inför intervjun. Vilket var precis det som behövdes.

Kan inte riktigt berätta än om Viktiga Intervjun, mer än att det är en otrolig chans till utveckling. Jag får besked om 10 dagar, så håll tummarna!

Men jag kan berätta om insikterna jag fick som en följd av detta möte.
-- Att min magkänsla varit rätt.
-- Hur lätt det är att låta sig svepas iväg i någon annans Sanning... och att i slutändan kan jag bara återvända till min egen om allt skulle stjälpa.
-- Att jag har Power! Den är inte nischad till mig som kvinna eller företagare, utan mycket större. Coooolt...
-- Och till sist: Att jag bott ute på en åker i 7 år.

Så. Det om det.

Nu dags för storstädning!


Häpp

//M


Förändring... syns!

Martina här.
Som i måndags fick ett ryck. Frisören Jens (www.naturfrisoren.se) fick göra vad han ville med mina långa (och rejält slitna) tåttar...
Det sägs (förmodligen i en högst ovetenskaplig undersökning i VeckoRevyn eller nåt..) att vi tjejer markerar inre förändring med en yttre. Just frisyren är det vanligaste. Så för mig handlade det nog om att sluta försöka vara någon annan, och istället se hur Fantastisk och Underbar jag är BaraSomJagÄr.
Jag behöver inte ha en popstjärne-man för att duga. Eller vackra romantiska lockar för att verka snäll. Eller sexig eller vad det nu är.
Det är ju inte där det sitter.
En insikt som kanske ni andra där ute har med er sedan barnsben. Gratulerar, i så fall. Själv kom jag just ett steg närmare Mig Själv. :-)

Så nu känner jag mig som Amelie. Från Örgryte. :-) Kort page. Känns bra.
Visst, det är bara hår. Men dock.
Tror ni fattar... :-)

Ska bara tillägga att Jens är helt underbar! Först reiki-huvudmassage i lugn miljö, skön musik och ingen jobbig spegel framför näsan. Sen enbart naturprodukter och fortsatt ingen spegel. Istället en vacker utsikt... hav och strand.
Blir som två flugor i en smäll... avslappning och friskvård och dessutom underbar frisyr på köpet! Allt detta för 500 pix.. och 1,5 h i paradiset!


Oki, dags för lite lunch så man inte svimmar mitt i affärspresentationen!

//Martina


PS: bild kanske kommer... Mannen är ju i Indien så jag skyller på att det inte finns nån i närheten som kan fotografera... eeeh.


Om mig och mitt skapande

Gunilla här. Jag utlovade en lite närmare presentation förra gången jag skrev här i bloggen. Jag växte upp i Västergötland och har efter sejourer i Närke och Canada landat i Skåne där jag bor tillsammans med min man och min dotter. Som jag nämnde förut så går vi också i väntans tider och förhoppningsvis går allt bra och vi blir fyra i familjen inom en väldigt snar framtid.

Min kreativitet är något som alltid har funnits inom mig, även om den fått ta större och mindre utrymme i olika perioder i mitt liv. Många gånger har jag nöjt med med att ta vad jag har hemma och inte köpt särskilt mycket. Papper och pennor har varit lätt att få tag på och jag har ägnat mig åt teckning, origami, miniakvareller (bokmärken), klassiskt kortmakeri etc. För några år sedan började jag använda datorn i mitt skapande, lärde mig Photoshop, Illustrator och InDesign och kombinerade det med själva hantverket med handgjort papper, stämplar, lacksigill, embossningstekniker etc. När jag sedan upptäckte scrapbookingvärlden på riktigt och dessutom började unna mig att köpa lite större mängder material har hobbyn vuxit och blivit en självklar och viktig del av min vardag.

Nu så har min andra stämpelkollektion haft premiär. Det är spännande att se sina motiv bli till en liten gummibit som kan återanvändas gång på gång och användas på sätt som jag kanske själv aldrig tänkt på när jag ritade dem. Tanken med de flesta av mina motiv är just att de ska vara någorlunda tidlösa och mångsidiga. Jag hoppas att de som köper stämplarna har glädje av dem, att de hittar många olika anledningar att använda dem.

Genom skapandet och forumen har jag träffat en hel hög med underbara människor som varje dag berikar mig och inspirerar mig att utvecklas i min kreativitet. Livet har lärt mig att kringilikrokar och oväntade vändningar kan ge de mest fantastiska upplevelser. Många gånger handlar om att omfamna det som händer, ta chanser, våga lita på sig själv och på sin förmåga.

Så gör det, hörni. Omfamna livet och kreativiteten!

Hjärtan...mera hjärtan!

Snart har vi den 14 Februari...och det vet vi ju vad det är!
Köpte en blomma för att påminna lite här hemma!!!!
Min man sa...jaha...och  då vill du att jag...♥
Gjorde ett ljuvligt kort i går kväll som ska skickas till någon som är sjuk...
(Behöver ju inte alls bara använda hjärtan till den 14 ♥ )
Stämpeln och metallic färgen den är stämplad med hittar ni här.

image41

Det smittar av sig...

Inte influensan, utan skrivandet, alltså! :-) Martina här som blivit helt inspirerad av Gunilla och Kristina och därför klämmer till med en kortis.
Igår ordnade allt sig. Paketet med cardstock kom från grossisten, dessutom kom ett underbart paket från en ny leverantör... vi snackar härliga bookrings i olika format och mönstrat dubbelsidigt papper med floss-effekt! Kommer inom kort till en InspiraTös nära dig. :-)

Dessutom börjar CHA närma sig... och favvotillverkarna släpper nya små sneak peaks på sina nya kollektioner. InspiraTöserna kommer att få alla de senaste nyheterna till sina Workshops, direktimporterat från USA.

I helgen är det dags för kurs igen. Ett gäng i Falkenberg ska få prova på att göra kort och stämpla. Häng gärna på om ni är i närheten, kursen ges genom Vuxenskolan och börjar kl 10.00 på söndag den 3 februari. Vi pysslar i 5 timmar, och allt material finns på plats. Avgift: 500 kr.

Nu dags för det absolut allra roligaste: Bokföring!!! Har ju 2 företag än så länge, så då blir det ju dubbelt så kul... eeeeeh.

Igår kväll unnade jag mig lite pyssel... tog Startkitet till Falkenbergskursen och scrappade loss. Bara för att deltagarna ska se hur mycket kuligt man kan göra med lite cardstock, en scrap strip, lite band och pennor. Så här blev det!

image38
Har använt enkel cardstock från Bazzill och sen klippt i en Scrap Strip från Scenic Route "LoveLand", ritat dit med en glitterpenna och sen på med lite band och en till bit av ovan nämnda Scrap Strip.

Sen gick jag loss på stencilerna... också de direkt från USA... ritade och skar sen en Shape Cutter från Fiskars.
image39

Bakgrunden är skimrande cardstock från Prism och en bit av samma scrap strip som ovan, sen har jag bara skurit i mörklila cardstock och limmat på det hela. Enkelt. Och billigt. Inga dyra mackapärer och tillbehör. En stencil med ca 12 olika mönster som går att kombinera hur man vill, en shapecutter och lite cardstock. Summa kardemumma: ca 250 kr. För er som inte redan listat ut... ja, jag har småländskt blod i kroppen! :-)

Nä, nu får jag ta och ägna mig åt lite ekonomi... revisorn blir så ledsen och jag kommer med alla pärmarna sista veckan...

Tjingeling
//Martina

RSS 2.0